“Τεμπέλικη” Σπανακόπιτα

👉Μπορεί να σας “βομβαρδίζω” με συνταγές που αναμειγνύουν μεταξύ τους υλικά που το μυαλό θέλει λίγο χρόνο για να πειστεί πολλές φορές να δοκιμάσει…όμως είμαι εξίσου λάτρης της παράδοσης!😉
📢Γι’αυτό σήμερα θα προτείνω την πιο εύκολη και γρήγορη “εναλλακτική” σπανακόπιτα, που λατρεύω!
📌Φτιάχνεις μια κλασική ζύμη με 1/2 κιλό αλεύρι, 1 φλιτζ νερό, ελάχιστο ελαιόλαδο και 1κσουπας ξύδι.
📌Φτιάχνεις τη δική σου γέμιση με ότι χορταρικά σου αρέσουν, εγώ χρησιμοποίησα 1 κιλό σπανάκι, 1κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο, 3-4 πράσινα κρεμμυδάκια, άνηθο, μάραθο, πράσο.
📌Τα μαραίνεις σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτεις 1/2 φλιτζ νερό και ανακατεύεις για 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
📌Στραγγίζεις σε σουρωτήρι και αφήνεις το μείγμα να κρυώσει.
📌Κόψε μικρές μπαλίτσες το ζυμάρι, άνοιξε το σε μέγεθος μικρού πιάτου, γέμισε στη μισή επιφάνεια υλικό από τη γέμιση, δίπλωσε& σφράγισε με την άλλη μισή επιφάνεια του κι έπειτα ψήσε σε αντικολλητικο για 1 λεπτό από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει!
🥰Απλά υ-πέ-ρο-χη!🥰