“Τεμπέλικη” Σπανακόπιτα
Μπορεί να σας “βομβαρδίζω” με συνταγές που αναμειγνύουν μεταξύ τους υλικά που το μυαλό θέλει λίγο χρόνο για να πειστεί πολλές φορές να δοκιμάσει…όμως είμαι εξίσου λάτρης της παράδοσης!
Γι’αυτό σήμερα θα προτείνω την πιο εύκολη και γρήγορη “εναλλακτική” σπανακόπιτα, που λατρεύω!
Φτιάχνεις μια κλασική ζύμη με 1/2 κιλό αλεύρι, 1 φλιτζ νερό, ελάχιστο ελαιόλαδο και 1κσουπας ξύδι.
Φτιάχνεις τη δική σου γέμιση με ότι χορταρικά σου αρέσουν, εγώ χρησιμοποίησα 1 κιλό σπανάκι, 1κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο, 3-4 πράσινα κρεμμυδάκια, άνηθο, μάραθο, πράσο.
Τα μαραίνεις σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτεις 1/2 φλιτζ νερό και ανακατεύεις για 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
Στραγγίζεις σε σουρωτήρι και αφήνεις το μείγμα να κρυώσει.
Κόψε μικρές μπαλίτσες το ζυμάρι, άνοιξε το σε μέγεθος μικρού πιάτου, γέμισε στη μισή επιφάνεια υλικό από τη γέμιση, δίπλωσε& σφράγισε με την άλλη μισή επιφάνεια του κι έπειτα ψήσε σε αντικολλητικο για 1 λεπτό από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει!
Απλά υ-πέ-ρο-χη!